Οι πρώτοι κολυμβητικοί σχολικοί αγώνες μεταξύ των δημοτικών σχολείων της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024 στο κλειστό κολυμβητήριο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ρόδου «Πυθαγόρας». Δύο μαθήτριες και ένας μαθητής των Εκπαιδευτηρίων μας κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις! Πρόκειται για τις μαθήτριες Μπολώτου Αμμαρυλλίδα και Τσιγάρου Μαρία-Χριστίνα καθώς και για τον μαθητή Σαρρή Γεώργιο.

Επιμέλεια: Μαρία Λεβέντη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

 

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης. Τα αγωνίσματα στα οποία επέλεξαν να αγωνιστούν  ήταν: 50 μ. Ελεύθερο και 25 μ. Ύπτιο.

Στους 3 πρώτους νικητές και στις 3 πρώτες νικήτριες των αγωνισμάτων απονεμήθηκαν έπαθλα, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Τα Εκπαιδευτήριά μας εκπροσώπησαν 2 μαθήτριες και 1 μαθητής. Από την Ε’ τάξη η  Αμαρυλλίς Μπολώτου κατέκτησε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα 25μ. ύπτιο. Ο Σαρρής Γεώργιος, επίσης από την Ε’ τάξη, κατέκτησε την όγδοη θέση στο αγώνισμα 50μ. ελεύθερο.

Από την ΣΤ’ τάξη η μαθήτρια Τσιγάρου Μαρία-Χριστίνα κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 50μ. ελεύθερο.

Σύνοδος των αθλητών ήταν ο Απόστολος Λάππας, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής της κολύμβησης. Οι δύο μαθήτριες και ο μαθητής είναι μέλη της ομάδας  κολύμβησης στο σωματείο «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις».

Η συμμετοχή των παιδιών στους πρώτους κολυμβητικούς αγώνες ήταν μία όμορφη εμπειρία, που τους γέμισε με ενθουσιασμό και προσμονή για την επόμενη συμμετοχή τους. Συγχαίρουμε τις μαθήτριες και τον μαθητή μας και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!