Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου παραμυθιού της κ. Θάλειας Γεωργά,«Κράτα με να σε Κρατώ», στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», εκτός από τις μαθήτριες και τους μαθητές, αρκετοί φίλοι του σχολείου, μέλη του Δ.Σ. του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» καθώς και ο Πάτερ Παΐσιος ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ρόδου.
Για το βιβλίο, μίλησαν η συγγραφέας του βιβλίου, κ. Θάλεια Γεωργά, ο κ. Ιωάννης Υψηλάντης, ιατρός Ηπατολόγος και ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
Ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, με πολύ θερμά λόγια στην κ. Θάλεια Γεωργά, η οποία με τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, δεν κατάφερε μόνο να μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία, αλλά και να εμπνεύσει και να δώσει ελπίδα σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. Χαρακτηριστικά είπε:
«Το βιβλίο της κ. Γεωργά είναι ένα υπέροχο παράδειγμα για το πώς η αγάπη, η πίστη και η υπομονή μπορούν να μας οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες».
Η κ. Θάλεια Γεωργά, πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» και επαγγελματίας ασθενής εδώ και 3.000 χρόνια… όπως συνηθίζει να λέει, μίλησε για το παραμύθι της «Κράτα με να σε κρατώ», το οποίο αποτελεί μια εξομολόγηση στα παιδιά, που είναι η ελπίδα του αύριο. Η συγγραφή του ξεκίνησε, για να απαντήσει στα πώς και γιατί των μικρών της εγγονιών τότε, της Θαλείτσας και του Μανωλάκη… Τι είναι το αυτοάνοσο νόσημα… και πώς κατάφερε να κάνει «φίλο» ένα τόσο άγριο θηρίο, τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο. Η κ. Γεωργά, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Όπως λέει ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται τα πράγματα όπως είναι και ρωτάνε “γιατί”. Εγώ τα ονειρεύομαι, όπως θα ήθελα να είναι, και σκέφτομαι, “γιατί όχι”».
Η κ. Ελένη Κανδυλάκη, Ψυχολόγος Msc και Διευθύντρια του Διεπιστημονικού Κέντρου Συμβουλευτικής «Ροδίων ανάδρασις», ολοκλήρωσε την παρουσίαση του βιβλίου, τονίζοντας ότι η αναγνώριση της σκέψης, του συναισθήματος και της συμπεριφοράς του ασθενή, σε σχέση με τη νόσο του, μπορεί να βοηθήσει στην ψυχολογική διαχείριση της νόσου.
Είναι αναγκαίο να γίνει ένας επαναπροσδιορισμός στη νέα αυτή συνθήκη της ζωής. Χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί το σημείο εσωτερικής ισορροπίας μας, όταν αυτό κλονιστεί, και το αισιόδοξο νέο είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει. Η κ. Κανδυλάκη επισήμανε, επίσης, την αναγκαιότητα θωράκισης του οργανισμού μας ενάντια στο άγχος, το οποίο μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων μας.
Την εκδήλωση παρουσίασαν και συντόνισαν οι μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», Γκεοργκί Μίχοβ, Διονυσία Πεταλά και Θεοδοσία Σωτηρόγλου. Ξεχωριστή στιγμή για την εκδήλωσή ήταν η μουσική επένδυσή της από τον μαθητή Γιώργο Χατζηνικόλα, ο οποίος ερμήνευσε στο πιάνο σύνθεση του Μάνου Χατζηδάκι.
Με το τέλος της εκδήλωσης, η κ. Θάλεια Γεωργά, εκ μέρους του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», ευχαρίστησε και απένειμε πλακέτες «τιμής ένεκεν» στους ομιλητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδους Λύκου που εορτάζεται τη 10η Μαΐου και τη συνδιοργάνωσαν ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», οι εκδόσεις «Lebee» και τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
Η κ. Θάλεια Γεωργά έχει εκδώσει ακόμη τρία βιβλία: «Ο φίλος» μου κι εγώ», «Τζιτζικλού», «Μπλε Σεβρολέτ» και έχει επανεκδώσει το πρώτο της βιβλίο, σε μια διαφορετική μορφή με τίτλο «ΛΥΚΕ, ΛΥΚΕ είσαι εδώ;».