Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα πιτζάμα πάρτι, τα παιδιά αποφασίζουν να αφήσουν τα τάμπλετ και να ξεκινήσουν παρέα με το βιβλίο, γιατί μέσα σε αυτό κρύβεται όλη η ομορφιά του κόσμου. Ανοίγουν, λοιπόν, τις σελίδες του βιβλίου «Μια παράξενη καρδιά» κι αρχίζουν το ταξίδι τους στην αρχή του χρόνου, όπως τη γνωρίζουμε ως τώρα.

Κάθε βιβλίο κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο. Παράθυρα ανοίγουν, φέρνουν τη χαρά της ανακάλυψης… και τα παιδιά αποφασίζουν να ντυθούν το σκοτάδι και να γίνουν ένα. Αυτό το σκοτάδι κατοικούσε μόνο του και κυβερνούσε το κενό. Έτσι, μια μέρα άρχισε να συνομιλεί με την καρδιά του: «Με ακούς, καρδιά μου, έχω αρχίσει να ονειρεύομαι περίεργα πράγματα και δεν έχω με ποιον να τα μοιραστώ». Η καρδιά του σκοταδιού έκρυβε τα μυστικά του, τα νανούριζε κι έφτασε η στιγμή που αυτά, κεντημένα με πολύτιμα στοιχεία, ξύπνησαν. Μεγάλωναν, μεγάλωναν ως που ξεχύθηκαν με μια τεράστια λάμψη σαν πυροτέχνημα. Τα στοιχεία τώρα στροβιλίζονταν, αρχίζοντας να γεμίζουν το κενό με νεφελώματα, γαλαξίες, πλανήτες κι αστέρια. To σύμπαν συμμετείχε στον αιώνιο χορό τους, δίνοντας χαρά στο σκοτάδι.

Κάπου εκεί, ανάμεσα σε τρισεκατομμύρια γαλαξίες, γεννήθηκε και ο δικός μας ήλιος κι ο γαλάζιος πλανήτης μας, η Γη. Μικρή μπαλαρίνα που στριφογυρίζει, χαμογελώντας ευτυχισμένη.

Και τα παιδιά συνέχισαν την εξερεύνηση τους στις απαρχές του κόσμου μας… έως το μέλλον της ύπαρξής μας στ’ αστέρια.

Τη συνέχεια της ιστορίας μας θα παρακολουθήσετε την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024, στις 19.00 μ.μ., στο αθλητικό κέντρο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις»!

Η θεατρική παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι της Μυρσίνης Λενούδια.

Σενάριο: Βούλα Μαράντου

Σκηνοθεσία: Όμηρος Γιαννάς, Σταυρούλα Μαράντου, Ξένια Μαστρομιχάλη