Η εβδομάδα που πέρασε στο νηπιαγωγείο μας ήταν γεμάτη… ΜΜΕ! Ταξιδέψαμε στον κόσμο της επικοινωνίας, ανακαλύψαμε πώς οι άνθρωποι μοιράζονταν τα νέα παλιά και σήμερα, και δημιουργήσαμε τα δικά μας μοναδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης!

Επιμέλεια: Σέβα Γεωργαλλή, Νηπιαγωγός

 

Ξεκινήσαμε με μια συζήτηση για τα διαφορετικά είδη ΜΜΕ. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν μιλώντας για την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες, τα περιοδικά και, φυσικά, το διαδίκτυο. Μάθαμε για τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση. Τι είναι οι διαφημίσεις και ποιος ο στόχος τους;

Στη συνέχεια, κάναμε ένα ταξίδι στον χρόνο, εξερευνώντας πώς οι άνθρωποι επικοινωνούσαν παλιά. Μιλήσαμε για τους αγγελιοφόρους, τα ταχυδρομεία, τα σήματα καπνού, τα ταχυδρομικά περιστέρια και τους τηλέγραφους. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την εξέλιξη της επικοινωνίας και μοιράστηκαν ιστορίες για το πώς οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους επικοινωνούσαν πριν από πολλά χρόνια.

Φυσικά, η εβδομάδα μας δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς να φτιάξουμε τη δική μας τηλεόραση! Χρησιμοποιώντας χαρτόνι, χρώματα και φαντασία, μεταμορφώσαμε την τάξη μας σε ένα πραγματικό στούντιο. Τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους εκπομπές, τα δικά τους αγαπημένα προγράμματα και τις δικές τους διαφημίσεις, τα οποία και παρουσίασαν. Με αφορμή και σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα δραστηριότητες γλώσσας, μαθηματικών, εικαστικών, μουσικής και τεχνολογίας. Έτσι είναι άλλωστε το νηπιαγωγείο, όλα μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν ευκαιρίες για μάθηση! Α, και επειδή μας το χρωστούσαμε πήγαμε και μια εκπαιδευτική εκδρομή στη μελισσοκομική! Έτσι, είδαμε στην πράξη αυτά που συζητήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Αυτά για την ώρα! Μείνετε συντονισμένοι για ακόμα πιο συναρπαστικές περιπέτειες στο νηπιαγωγείο μας!