Γνωρίζατε πως τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα συμβαίνουν σε οικείους χώρους; Πώς μπορούμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να τα αποφύγουμε; Την Παρασκευή 17 Μαΐου, ο κύριος Λεωνίδας Πετρουγάκης παρουσίασε στα παιδιά της Β’ Δημοτικού το πρόγραμμα «Ασφάλεια στο σπίτι», στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για πρόληψη ατυχημάτων σε οικείους χώρους.

Επιμέλεια: Ζωή Ζαΐρη, εκπαιδευτικός

 

Τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα συμβαίνουν σε οικείους χώρους, όπως το σπίτι, όπου είναι πολύ εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή μας και να μειωθεί η εγρήγορσή μας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Είναι σημαντικό, όμως, να θυμόμαστε ότι τα περισσότερα ατυχήματα προλαμβάνονται και μπορούν να αποφευχθούν με τη σωστή εκπαίδευση και τη λήψη κατάλληλων μέτρων. Γι’ αυτό και η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την πρόληψη του ατυχήματος στους χώρους εργασίας, υλοποιεί από το 2012 μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για Ασφάλεια και στο Σπίτι, απευθυνόμενη σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου είχαμε τη χαρά να επισκεφθεί το σχολείο μας ο μπαμπάς της Αριάδνης και του Μάνου Λέανδρου, κύριος Λεωνίδας Πετρουγάκης. Ο κύριος Πετρουγάκης, μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση, ενημέρωσε με παραστατικό και κατανοητό τρόπο τα παιδιά της Β’ Δημοτικού σχετικά με τα μέτρα προστασίας που χρειάζεται να λαμβάνονται, προκειμένου να παραμένουμε ασφαλείς στους χώρους του σπιτιού, του σχολείου και της εργασίας.

Τα παιδιά κατέκλεισαν τον κύριο Πετρουγάκη με ερωτήσεις, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό και τους προβληματισμούς τους. Στη συνέχεια, εκείνος εκ μέρους της Α.Ε. ΤΙΤΑΝ χάρισε στο σχολείο σχετικό ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα διαμοιραστεί σε όλους τους μαθητές, μέσω των ηλεκτρονικών τους τετραδίων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λεωνίδα Πετρουγάκη για την προθυμία, τον χρόνο του και για το πολύτιμο έργο της ενημέρωσης των παιδιών μας, σε θέματα που αφορούν την καθημερινή τους ασφάλεια.