Πώς πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας ως επισκέπτες της κοιλάδας των πεταλούδων, ώστε να μη θέσουμε σε κίνδυνο την Πανάξια; Με ποιον τρόπο θα δείξουμε σεβασμό και ευγένεια; Ο σεβασμός στη φύση και τα ζώα είναι σεβασμός προς τον ίδιο μας τον εαυτό!

Επιμέλεια: Σταυρούλα Μαράντου, Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Τα ζώα του τόπου μας» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο μας η εκπαιδευτικός και συγγραφέας, κ. Ραφαέλικα Γεωργαλλή.

Η κυρία Γεωργαλλή διάβασε στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού, το παραμύθι της «Η Άξια Πανάξια». Συζήτησε με τα παιδιά για τη ζωή των πεταλούδων στην κοιλάδα, για τον κύκλο ζωής τους καθώς και για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Πώς πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας ως επισκέπτες της κοιλάδας, ώστε να μη θέσουμε σε κίνδυνο την Πανάξια; Με ποιον τρόπο θα δείξουμε σεβασμό και ευγένεια; Τα παιδιά έθεσαν τα ερωτήματά τους στη συγγραφέα και την ευχαρίστησαν για την επίσκεψή της. Ο σεβασμός στη φύση και τα ζώα είναι σεβασμός προς τον ίδιο μας τον εαυτό!