Μόνο μέσω της ειρήνης μπορούμε να νιώσουμε ασφαλείς και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Την επέτειο του ΟΧΙ γιόρτασαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού.

Με τη διδακτική τεχνική του κουκλοθέατρου γνώρισαν τους ήρωες και τα γεγονότα που συνέβησαν και οδήγησαν στον πόλεμο του 1940. Εντόπισαν στον χάρτη τη θέση της Ελλάδας και της Ιταλίας, τραγούδησαν επετειακά τραγούδιαπαρέλασαν και επικεντρωθήκαμε στις έννοιες της ειρήνης και του πολέμου, καταλήγοντας πως μόνο μέσω της ειρήνης μπορούμε να νιώσουμε ασφαλείς και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Επισκεφθήκαμε το δέντρο της δάφνης στον κήπο του σχολείου μας και ετοιμάσαμε το δάφνινο στεφάνι του ΟΧΙ. Ακόμα, κάναμε εικονική επίσκεψη σε πινακοθήκη όπου παρατηρήσαμε διάφορους διάσημους πίνακες, όπως: το άλογο (Αλεξανδράκης), η κραυγή (Μουνκ), ο Ίκαρος (Ματίς), το παιδί με το περιστέρι και η γυναίκα με τα δυο παιδιά (Πικάσσο). Η προσέγγιση έγινε αισθητηριακή καθώς συνδυάστηκε οπτικό και ακουστικό ερέθισμα με διάσημα μουσικά κομμάτια και τα παιδιά κλήθηκαν να σχολιάσουν πως ένιωθαν. Οι πρωταγωνιστές των έργων, «δραπέτευσαν» από τους πίνακες και τα παιδιά κλήθηκαν να εντοπίσουν σε ποιόν πίνακα ανήκουν και ποια η ιστορία τους.

Τέλος, με αφορμή τα 10 χρόνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (codeweek), τα παιδιά «έσπασαν» τον δυαδικό κώδικα και δημιούργησαν τη δική τους γαλανόλευκη σημαία.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Φωτογραφίες