Στο πλαίσιο της ενότητας «Παραδοσιακή ροδίτικη κουζίνα», οι μαθητές του ομίλου Μαγειρικής έφτιαξαν ροδίτικα αχλαδάκια μαζί με την κ. Ελένη Κυριακούλη.

Επιμέλεια: Άννα Βαλσάμου & Γιούλα Ρούσσου, Καθηγήτριες – Υπεύθυνες του ομίλου Μαγειρικής

 

Η κ. Ελένη Κυριακούλη ήταν καλεσμένη του ομίλου Μαγειρικής και επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήριά μας για να φτιάξει παραδοσιακά ροδίτικα αχλαδάκια μαζί με τους μαθητές του ομίλου.

Τα ροδίτικα αχλαδάκια είναι παλιά παραδοσιακή συνταγή του νησιού μας και τα κερνούσαν οι νοικοκυρές στις γιορτές, στους αρραβώνες και τους γάμους. Η συνταγή τους διδασκόταν από μάνα σε κόρη και έτσι έφτασε μέχρι τις μέρες μας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελένη, η οποία καθοδήγησε τους μαθητές βήμα προς βήμα για να τα παρασκευάσουν τα ροδίτικα αχλαδάκια, αποκαλύπτοντας έτσι πολλά από τα μυστικά της.

Φωτογραφίες