Έπειτα από τη διεξαγωγή του 23ου “Salon de chocolat” στο Παρίσι, υποδεχτήκαμε και εμείς στα Εκπαιδευτήριά μας τη γιορτή της σοκολάτας, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών.
Επιμέλεια: Γιούλα Ρούσσου, Υπεύθυνη γαλλικού τμήματος
Κάθε χρόνο, περισσότερες από 60 χώρες δίνουν το «παρών» σε μια έκθεση που περιλαμβάνει τη σοκολάτα σε όλες της τις μορφές: από γλυπτά σοκολάτας μέχρι και δημιουργίες μόδας και γευστικά εργαστήρια.
Έτσι και εμείς, διοργανώσαμε τη δική μας γιορτή που τα είχε όλα: επίσημες προσκλήσεις, παρουσίαση για την προέλευση και την ιστορία της σοκολάτας, ομιλία του σεφ μας σχετικά με το θέμα, κατά την οποία οι μαθητές έλυσαν πολλές απορίες, συνταγές και φυσικά δοκιμές.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα πολιτιστικό γεγονός της Γαλλίας, να μάθουν το σχετικό λεξιλόγιο, να γευτούν μια υπέροχη μους σοκολάτας και να πιουν ζεστό ρόφημα.
Ευχαριστούμε θερμά τον σεφ του εστιατορίου μας, κ. Αντώνη Γαλανό για τις ετοιμασίες και τη συμβολή του.
Φωτογραφίες