Επωφεληθείτε διπλά με την αγορά συγκεκριμένων προϊόντων από την PergOLA, κάνοντας χρήση της προπληρωμένης προνομιακής RestPointPergola Card.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την κάρτα θα βρείτε ΕΔΩ.

 

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!

Εμπιστευτική επιστολή σε γονείς που σκέφονται, του Νίκου Σιδέρη

 

Το κείμενο αυτό είναι ταυτόχρονα επιστημονική μελέτη και εμπιστευτική επιστολή σε γονείς που σκέφτονται. Απευθύνεται σε συνήθεις γονείς, που μέσα σε συνήθεις οικογένειες ανατρέφουν τα συνήθη παιδιά. Και στην πορεία συναντούν δυσκολίες, απορίες, προβλήματα, ίσως και αδιέξοδα. Όλο και συχνότερα, αυτοί οι συνήθεις γονείς θέτουν το ερώτημα: «Μήπως το παιδί χρειάζεται ψυχολόγο;». Η εμπειρία και ο στοχασμός, ωστόσο, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, κατά κανόνα, τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν! Αυτή η ανοιχτή επιστολή, λοιπόν, εξηγεί με τρόπο κατανοητό τι σημαίνει η σχέση γονιού-παιδιού, τι περιμένει το παιδί απ’ τους γονείς του, πώς μπορεί να στέκεται ο γονιός στη θέση του και πως ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα που εκδηλώνονται με συμμετοχή του παιδιού. Παράλληλα εκθέτει τη θεμελιώδη λογική και συγκεκριμένες οδηγίες, που μπορούν να υποστηρίξουν την τέχνη του γονιού. Μια τέχνη βασισμένη σε δύο πράγματα που κάθε συνήθης γονιός μπορεί να προσφέρει στο παιδί του: αγάπη και κανόνες. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

 

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Νίκος Σιδέρης

Τιμή: €7.00

Αποκτήστε το βιβλίο ΕΔΩ

Μαμά κόψε το κήρυγμα. Κι εσύ μπαμπά επίσης (Α’ Τόμος), της Κικής Τζωρτζανάκη

 

Η παιδαγωγική που προτείνει η συγγραφέας συνδυάζει την επιστημονική γνώση με την πρακτική εφαρμογή της. Με απλό και κατανοητό τρόπο λύνει πολλές απορίες και προσφέρει υποστήριξη, ενθάρρυνση και λύσεις στους γονείς. Αποδεικνύει με επιχειρήματα πόσο εύκολα είναι μερικές φορές αυτά που μας φαίνονταν ακατόρθωτα.
Τα εκατοντάδες αληθινά παραδείγματα που παραθέτει είναι από μόνα τους εμπειρία ζωής με αποτέλεσμα οι σκεπτόμενοι γονείς να ανακαλύπτουν σ’ αυτά τους δικούς τους προβληματισμούς. Οι ξεκάθαρες έννοιες και η ζωντανή γλώσσα που χρησιμοποιεί, το κάνουν ένα ανάγνωσμα γλαφυρό και γοητευτικό. Ένα βιβλίο καινοτόμο που αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό που προσεγγίζει με ακρίβεια και αγάπη την ελληνική οικογένεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Εκδόσεις: Καλέντης

Συγγραφέας: Κική Τζωρτζανάκη

Τιμή: €16.20

 Αποκτήστε το βιβλίο ΕΔΩ 

Moon & Star: ξύλινος γρίφος

 

Προσπάθησε να χωρίσεις το σκοινί από την ξύλινη κατασκευή. Βρες την έξοδό του και τη σωστή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις με το σκοινί, ώστε να το ελευθερώσεις, δηλαδή να μην είναι πιασμένο στο ξύλο. Επίσης, επιχείρησε και το αντίστροφο, δηλαδή να ξαναπεράσεις το σχοινί στο σχήμα και να φυλακίσεις την μεγάλη κάθετο μόνο. Απόλαυσε τη διανοητική πρόκληση του «συνθέτω – συνδυάζω» με αυτοσυγκέντρωση, φαντασία, λογική και υπομονή.

Τιμή: €11.00

Αποκτήστε τον ξύλινο γρίφο ΕΔΩ 

Ανακαλύψτε περισσότερα είδη με διπλούς πόντους στην ιστοσελίδα http://pergola.rpschool.gr/pontoi