Με την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας ο κόσμος μας συνδέεται όλο και περισσότερο. Μια σημαντική επιτυχία που αντανακλά αυτήν την εξέλιξη είναι η φετινή «επανεκκίνηση» της συνεργασίας μεταξύ του Norwood Morialta High School στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας και των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Επιμέλεια: Βεργούλλη Φωτεινή, Μαθηματικός και Ζάχου Βούλα, Φιλόλογος

Το Norwood Morialta High School και τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» αποφάσισαν να δώσουν νέα ώθηση στην υφιστάμενη συνεργασία τους. Η εμπειρία της διαδικτυακής συνάντησης μαθητριών και μαθητών των δύο σχολείων συνδύασε τη γνωριμία δύο πολιτισμών, την επικοινωνία σε δύο γλώσσες και την αλληλεπίδραση μέσω διαδικτύου. Η χρήση και της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας προώθησε την επικοινωνία και την αλληλοκατανόηση των μαθητών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ταξίδι που πραγματοποίησε μια ομάδα μαθητριών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», τον Μάρτιο του 2019 στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Οι μαθήτριές μας ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα για να εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στην Παγκόσμια Διάσκεψη Νέων με θέμα «Enriching Humanity through Innovation and Entrepreneurship».