Μαθητές από 13 ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, συμπεριλαμβανόμενων και των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», συναντήθηκαν σε μια «Γιορτή Ρητορικών Διαξιφισμών (Debate)» και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που σχετίζονται με τη Δημοκρατία και την Ανεκτικότητα, προωθώντας τη συνεργασία των σχολείων της Ευρώπης και την καλλιέργεια ενός φιλελεύθερου, δημοκρατικού τρόπου σκέψης της νέας γενιάς.

Επιμέλεια: Lynne Σιμεωνίδη & Peter Αλατσάς, Καθηγητές Αγγλικών

 

Ενωμένα τα ιδιωτικά σχολεία της Ευρώπης μέσα από τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Debate προωθούν τη συνεργασία των σχολείων της Ευρώπης και την καλλιέργεια ενός φιλελεύθερου, δημοκρατικού τρόπου σκέψης της νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2023 φιλοξενήθηκε και διοργανώθηκε η α’ φάση του διαγωνισμού σε πανελλαδικό επίπεδο στα Εκπαιδευτήρια «Αυγουλέα-Λιναρδάτου», στην Αθήνα.

Μαθητές από 13 ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, συμπεριλαμβανόμενων και των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», συναντήθηκαν σε μια «Γιορτή Ρητορικών Διαξιφισμών (Debate)» και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που σχετίζονται με τη Δημοκρατία και την Ανεκτικότητα.

Την ομάδα του Σχολείου μας αποτέλεσαν οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου: Άρτεμις Ιωάννου, Κατερίνα Κοντού και Μελίνα-Γεωργία Λιάγκα, του Ομίλου RP Debate Club. Καθηγητές – coaches ήταν οι κκ. Lynne Σιμεωνίδη και Peter Αλατσάς.

Φωτογραφίες