Το θρυλικό τραγούδι «Fly me to the moon» (ή αλλιώς: «In other words», όπως ήταν ο αρχικός τίτλος του) σε στίχους και μουσική του Αμερικανού συνθέτη Bart Howard, ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το μακρινό 1954, ντυμένο μελωδικά από τη φωνή της Kaye Ballard.

Επιμέλεια: Γιώργος Ξανθόπουλος, Καθηγητής Μουσικής – Καλλιτεχνικός Διευθυντής «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον»

 

To 1963, η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Julie London ηχογράφησε το τραγούδι σε στυλ και ρυθμό Βossa nova, ένας χορός που ήταν πολύ δημοφιλής εκείνη την εποχή στα νεανικά clubs.

Ωστόσο, η μεγάλη εμπορική επιτυχία του τραγουδιού έγινε έναν χρόνο αργότερα (και 10 από την πρώτη κυκλοφορία του), όταν η NASA το 1964 χρησιμοποίησε την ηχογράφηση του εκπληκτικού Frank Sinatra, συνδυάζοντας τη θεματολογία του με το διαστημικό πρόγραμμα Apollo και τις επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη.

Σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρία SONY, ένα φορητό κασετόφωνο Sony TC-50 ταξίδεψε στο διάστημα με τους πρώτους κοσμοναύτες καθώς και με το πλήρωμα που πάτησε την επιφάνεια της Σελήνης, αναπαράγοντας το «Fly me to the moon», ως μια κίνηση βαθιά συμβολική και άκρως ψυχαγωγική!

Πολλές, διαφορετικές και άκρως ενδιαφέρουσες είναι οι εκτελέσεις του κομματιού από το 1954 μέχρι σήμερα.

Συνεχίζει τη διαχρονική του πορεία στους ακροατές, παλιούς και νέους, αφήνοντας πάντα μια γλυκιά γεύση νοσταλγίας και ονειροπόλησης.