8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με ενθουσιασμό γιορτάστηκε η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού για ακόμη μία χρονιά. Στόχος της ημέρας αυτής είναι η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.

Επιμέλεια: Μαρία Λεβέντη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

 

Με κοινό σύνθημα «το σχολείο σε κίνηση – αθλούμαστε δημιουργικά», η εμπλοκή των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων ήταν ενεργή δίνοντας το καλό παράδειγμα στους μαθητές και μαθήτριες ότι όλοι αθλούμαστε ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν και αθλήθηκαν, ενισχύοντας έτσι το προφίλ της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στο σχολείο.

Τουρνουά ομαδικών αθλημάτων μεταξύ των τάξεων, αθλητικές δοκιμασίες, cheerleading (πλέον Ολυμπιακό άθλημα) και χορός ήταν δράσεις οι οποίες διασκέδασαν και γύμνασαν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η συνεργασία των γυμναστών – προπονητών των εξειδικευμένων αθλημάτων του αθλητικού μας σωματείου, Ροδίων Άθλησις, βοήθησε στην άρτια διεξαγωγή των τουρνουά και τους ευχαριστούμε θερμά.

Φωτογραφίες