Την απάντηση στο ερώτημα αυτό καθώς και άλλες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες γνώρισαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας στο πλαίσιο της Ζώνης Ευέλικτων Δράσεων (Ζ.Ε.Δ.), την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

 

Οι μαθητές μας επισκέφθηκαν τον χώρο του Νέου Νεστορίδειου Ιδρύματος (Νέα πτέρυγα) για να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική δράση Historica Rhodes – ΚΠΕ Πεταλούδων, που δημιουργήθηκε για τους μαθητές της Ρόδου με αφορμή το μοναδικό φεστιβάλ Historica, που ενώνει τους ποδηλάτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην αρχή της επίσκεψής τους οι μαθητές συνομίλησαν με τον Διοικητή της Τροχαίας, κ. Γεώργιο Στέργου, σχετικά με τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης καθώς και συμβουλές που αφορούν την ταχύτητα, τη ζώνη και τα ατυχήματα.

Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορική πορεία του ποδηλάτου από τον 19ο αιώνα και να απολαύσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι ποδηλάτες του δάσους» του ΚΠΕ Πεταλούδων που αφορούσε την εξέλιξη του ποδηλάτου και τις χρήσεις που εξυπηρετεί μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση ποδηλάτου και να δουν από κοντά μοντέλα ποδηλάτων από διάφορες περιόδους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Στέργου, τον κ. Συργιάννη και τον κ. Καρπαθάκη για το ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας παρουσίασαν.

Φωτογραφίες