Μαθητές της Α’ Λυκείου συμμετείχαν σε ένα διαδικτυακό workshop με υπεύθυνη την Ελένη Κυριακούλη, απόφοιτη μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων μας και νυν Account Executive στην Culture Amp, στο οποίο έμαθαν μεθόδους, προκειμένου να έχουν σχεδόν πλήρη έλεγχο της διαδικασίας επιλογής, κατάκτησης και εξέλιξης της εργασίας τους.

 

H Ελένη Κυριακούλη ζει στο Λονδίνο πλέον και εργάζεται ως Account Executive στην Culture Amp, μία εταιρεία λογισμικού που βοηθάει οργανισμούς να βελτιώσουν την εργασιακή κουλτούρα και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον μάθησης και ανάπτυξης των εργαζομένων τους.

Η εύρεση εργασίας περιέχει ένα πολύ μικρό κομμάτι τύχης. Σε αυτό το workshop, η Ελένη βοήθησε τους μαθητές της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, προκειμένου να έχουν σχεδόν πλήρη έλεγχο της διαδικασίας επιλογής, κατάκτησης και εξέλιξης της εργασίας τους.

Με απλό, κατανοητό και κυρίως διαδραστικό τρόπο, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο workshop και έμαθαν μεθόδους για συγγραφή ενός αποτελεσματικού βιογραφικού, στρατηγικές για να πείθουν στις συνεντεύξεις που θα δώσουν μελλοντικά καθώς και τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνουν, ώστε από τώρα να καλλιεργήσουν ικανότητες και δεξιότητες, προκειμένου να έχουν σχεδόν πλήρη έλεγχο της διαδικασίας επιλογής, κατάκτησης και εξέλιξης της εργασίας τους.

Το workshop διήρκησε μιάμιση ώρα και περιελάμβανε παρουσίαση, οπτικοακουστικά μέσα, ομοαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, παιγνιώδη κουίζ και αρκετά παραδείγματα που διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι παρέμεναν δραστήριοι καθ’ όλη τη διάρκεια με τη συμμετοχή, τον διάλογο, τις παρεμβάσεις και φυσικά τις ερωτήσεις τους.

Φωτογραφίες

Βίντεο