Οι μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας γιόρτασαν λίγο διαφορετικά φέτος την Ημέρα των Ευχαριστιών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Όμως, αποδείξαμε πως τίποτα δεν μας εμποδίζει, όταν πρόκειται για διασκεδαστική μάθηση στο Rodion Paideia.

Edited By: Paula Koundouros, English Primary Coordinator

 

Η Ημέρα των Ευχαριστιών ή Thanksgiving Day στα Αγγλικά, είναι μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή που τιμάται στη Βόρεια Αμερική και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ και στον Καναδά, η οποία ανοίγει την εορταστική περίοδο που ολοκληρώνεται με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

H Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Με τη γιορτή των Ευχαριστιών, που ανήκει στην κατηγορία των φεστιβάλ της σοδειάς, απονέμονται ευχαριστίες προς τον Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς.

Η πρώτη γιορτή των Ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά.

Από τις αρχές του 17ου αιώνα ο εορτασμός άρχισε να γίνεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ. Γενικά, η καθιέρωση του Τhanksgiving Day ξεκίνησε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους στην Αμερική.

Οι απαρχές της ανάγονται στις γιορτές που διοργάνωναν οι πρώτοι άποικοι μόλις έφταναν στη νέα ήπειρο, ως ευχαριστήριο προς τον Δημιουργό για την ασφαλή άφιξή τους.

Το αγγλικό τμήμα των Εκπαιδευτηρίων μας μοιράστηκε επίσης αυτή την ξεχωριστή μέρα με τους μαθητές τους. Η μέρα ήταν γεμάτη με εκπαιδευτικά βίντεο, παιχνίδια και εορταστικό πνεύμα. Λίγο διαφορετικό φέτος κάτω από τις ιδιαίτερες περιστάσεις, αλλά αποδείξαμε ότι τίποτα δεν μας εμποδίζει, όταν πρόκειται για διασκεδαστική μάθηση στο Rodion Paideia.

Wishing all of you a Happy Thanksgiving.

 

Videos