Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και συγκεκριμένα στην ενότητα «Πάμε για ψώνια», οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν το πολυκατάστημα «PRAKTIKER».

Επιμέλεια: Δώρα Σακαγιάννη & Παναγιώτα Σωτηρίου, Εκπαιδευτικοί

 

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού έφτιαξαν αρχικά τις λίστες με τα είδη που ήθελαν να ψωνίσουν. Μεταβαίνοντας στο κατάστημα και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι μαθητές περιηγήθηκαν στον χώρο, αναζήτησαν τα προϊόντα που τους ενδιέφεραν στους κατάλληλους διαδρόμους και, τέλος, κατευθύνθηκαν προς το ταμείο για την πληρωμή τους.

Μέσω της παραπάνω δράσης μάς δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε πώς φτιάχνουμε λίστες, να γνωρίσουμε πώς κινούμαστε και προσανατολιζόμαστε σ’ ένα τέτοιο κατάστημα, πώς απευθυνόμαστε με ευγένεια σε κάποιον υπάλληλο όταν χρειαζόμαστε κάτι, πώς πραγματοποιούμε τη συναλλαγή χρημάτων στο ταμείο και κατανοήσαμε τη χρησιμότητα της σακούλας πολλαπλών χρήσεων. Τέλος, έγιναν κατανοητές οι διαφορές μεταξύ της υπεραγοράς (σούπερ μάρκετ) κι ενός πολυκαταστήματος, όσον αφορά τα είδη των προϊόντων και την κατανομή τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του καταστήματος για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες