Τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020, τα παιδιά της Α’ Δημοτικού δοκίμασαν εποχικές σαλάτες βραστών και ωμών λαχανικών στο εστιατόριο RestPoint του σχολείου μας.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου & Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικοί

 

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το εστιατόριο RestPoint του σχολείου, όπου γεύτηκαν εποχικές βραστές και ωμές σαλάτες λαχανικών. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Τα παιδιά, στο μάθημα της Γλώσσας, με αφορμή το γράμμα «Σ σ ς», έμαθαν τη λέξη «σαλάτα». Παράλληλα, στη Λογοτεχνία γνώρισαν μέσω βιβλίων την αξία της υγιεινής διατροφής και στη Μελέτη Περιβάλλοντος ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως η εποχικότητα των ειδών και η διατροφική τους αξία.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να δοκιμάζουν ένα «ουράνιο τόξο» από ρίζες και λαχανικά του φθινοπώρου, όπως καρότο, πατάτα, παντζάρι, μπρόκολο και κουνουπίδι, χαρίζοντας στον οργανισμό τους έναν «θησαυρό» από θρεπτικά συστατικά και στη γευστική τους μνήμη, καινούργιες εμπειρίες.

Φωτογραφίες