Οι τακτικές συναντήσεις του Γυμνασίου-Λυκείου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Οκτώβριο μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται στο σχολείο μας. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές είχαν το προνόμιο να συζητήσουν εξ αποστάσεως, βλέποντας και ακούγοντας ο ένας τον άλλο σε ζωντανό χρόνο, ενώ τα οφέλη αυτού του τρόπου ενημέρωσης ήταν πολλαπλά.

 

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα, η προσαρμοστικότητα δεν είναι επιλογή, αλλά ανάγκη. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει ριζικές αλλαγές σε όλον τον κόσμο, με πρωταρχικό ζητούμενο την υγεία όλων των ανθρώπων.

Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» η ασφάλεια ήταν εξ αρχής η προτεραιότητά μας, πριν ακόμη ξεκινήσει η σχολική χρονιά και φυσικά προτού ολόκληρη η χώρα μπει ξανά σε καθεστώς περιορισμού κυκλοφορίας. Η τεχνολογία και τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούμε εδώ, μας προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες, τις οποίες οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας χρησιμοποιούσαν εδώ και αρκετά χρόνια. Πλέον, αυτές τις δυνατότητες τις αξιοποιούν ακόμα συχνότερα και οι ίδιοι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, με τελευταία περίσταση τις ενημερώσεις γονέων τον Οκτώβριο που αφορούν το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Οι τακτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται στο σχολείο μας. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν εξ αποστάσεως βλέποντας και ακούγοντας ο ένας τον άλλο σε ζωντανό χρόνο, ενώ τα οφέλη αυτού του τρόπου ενημέρωσης ήταν πολλαπλά.

Ασφάλεια

Όπως προαναφέρθηκε, πρωταρχικό ζητούμενο είναι η υγεία όλων όσοι αποτελούν μέλη της οικογένειας του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»: μαθητές, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, διευθυντές, όλοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με ασφάλεια από τον προσωπικό τους χώρο, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό με άλλα άτομα.

Άνεση & διευκόλυνση

Ο ατομικός χώρος προσφέρει περισσότερη άνεση για προσωπικές συζητήσεις και καλύτερη επικοινωνία. Παράλληλα, η διαδικτυακή ενημέρωση διευκολύνει αρκετούς γονείς που μένουν μακριά και δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα να παρευρεθούν στις τακτικές ενημερώσεις γονέων.

Άμεση ανατροφοδότηση

Η συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους γονείς και τα παιδιά είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη και την πρόοδο των τελευταίων. Με τη διαδικτυακή ενημέρωση δόθηκε η δυνατότητα σε πολλούς μαθητές να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της συνομιλίας και έτσι έγινε ακόμα πιο γόνιμος και παραγωγικός ο διάλογος, αφού η ανατροφοδότηση ήταν άμεση.

Ψηφιακά εργαλεία

Οι δυνατότητες των ψηφιακών εργαλείων είναι απεριόριστες πλέον. Φέτος, το μάθημα στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ψηφιακή διάσταση (περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ), καθώς η παράδοση του μαθήματος αποθηκεύεται στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στο σχολείο και οι μαθητές αναρτούν τις εργασίες τους στα ειδικά διαμορφωμένα ψηφιακά τους σημειωματάρια. Έτσι, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημέρωσης υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού της οθόνης του εκπαιδευτικού: ο κηδεμόνας έχει άμεση πρόσβαση τόσο στις ψηφιακές σελίδες του μαθήματος, όσο και στο ψηφιακό σημειωματάριο του μαθητή και μπορεί να έχει πλήρη εικόνα για την πρόοδό του!

Οπουδήποτε, οποτεδήποτε

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει ο χρόνος ή ο χώρος για τη διαδικτυακή ενημέρωση μέσω υπολογιστή, ο κηδεμόνας μπορεί να συνδεθεί από οποιαδήποτε φορητή συσκευή (κινητό ή tablet), αρκεί να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η ενημέρωση δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο εύκολη και βολική!

Όλοι οι γονείς που ρωτήθηκαν, εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια για τη νέα εποχή σε αυτόν τον τρόπο ενημέρωσης. Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», υποστηρικτές καινοτόμου συστήματος εκπαίδευσης εδώ και 17 χρόνια, συνεχίζουν να πρωτοπορούν και να προσαρμόζονται στις καινούργιες συνθήκες, με πρωταρχικό ζητούμενο την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.