Οι στιγμές που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες και δύσκολες για όλους, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι δεν άλλαξαν τα πάντα. Άλλαξε ο τρόπος επικοινωνίας, όχι όμως η ουσία της. Έναν διαφορετικό, αλλά σίγουρα ιδιαίτερο τρόπο για να γιορτάσει τα γενέθλιά του ο Ιωάννης Μονδάνος, μαθητής της Β’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας, σκέφτηκαν οι συμμαθητές και οι καθηγητές του.

 

Κορωνοϊός. Περιοριστικά μέτρα. COVID-19. Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που κυριαρχούν αυτή την περίοδο, όποιο κείμενο κι αν διαβάσεις, όποια συζήτηση κι αν ακούσεις. Τι γίνεται, όμως, όταν είσαι ένα παιδί 14 ετών και τυχαίνει τα γενέθλιά σου να συμπίπτουν χρονικά με όλη αυτή την κατάσταση; Τι γίνεται, όταν πρέπει να παραμένεις σπίτι, για το καλό της ατομικής αλλά και της δημόσιας υγείας, αντί να απολαμβάνεις το πάρτι γενεθλίων με τους φίλων σου και να διασκεδάζεις;

Ευτυχώς, η τεχνολογία έδωσε τη λύση! Οι συμμαθητές και οι καθηγητές του Ιωάννη έδωσαν το δικτυακό τους ραντεβού στην ψηφιακή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για τα δικτυακά μαθήματα και, όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές και πέρασαν όμορφες, ανέμελες στιγμές, έστω και εξ αποστάσεως. Χαμόγελα, γέλια και πλάκες δεν έλειψαν, ενώ ήταν όλοι μαζί μια παρέα!

Οι στιγμές που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες και δύσκολες για όλους, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι δεν άλλαξαν τα πάντα. Άλλαξε ο τρόπος επικοινωνίας, όχι όμως η ουσία της.

Φωτογραφίες