Δημοσιεύματα, άρθρα σε τοπικά και πανελλήνια δημοσιογραφικά μέσα αναφέρθηκαν κολακευτικά για την προετοιμασία και την ετοιμότητα του σχολείου μας, όπως και πολλά σχόλια, μερικά από τα οποία παρατίθενται στη συνέχεια.

 

Συμπληρώνονται 4 εβδομάδες περιορισμού στο σπίτι, αλλά οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δεν απομονώθηκαν. Στο διάστημα αυτό, εκτός από τα μαθήματα, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για δικτυακές εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ιδεολόγιον» και πραγματοποιήσαμε το ψηφιακό «Μονοπάτι Λογοτεχνίας 2020»

Μέσα σε αυτή τη δοκιμασία αισθανόμαστε και μια ικανοποίηση, γιατί η Ρόδος, μέσα από το σχολείο μας, διδάσκει καινοτομία. Δημοσιεύματα, άρθρα σε τοπικά και πανελλήνια δημοσιογραφικά μέσα αναφέρθηκαν κολακευτικά για την προετοιμασία και την ετοιμότητα του σχολείου μας, όπως και πολλά σχόλια, μερικά από τα οποία παρατίθενται στη συνέχεια.

Συνεχίζουμε αντλώντας δύναμη ο ένας από τον άλλον ως μια μικρή, αλλά ενωμένη και κυρίως αποφασισμένη κοινότητα.

 

Είναι μέρες που θέλω να επικοινωνήσω μαζί σου και να σου πω κουράγιο και καλή φώτιση, γιατί αυτές τις δύσκολες ώρες που όλοι περνάμε εσύ έπρεπε να σκεφτείς το μεγάλο σου χρέος… πώς θα συνεχίσει η εκπαίδευση των παιδιών. Δεν ήθελα να σε απασχολήσω με περιττές κουβέντες, εξάλλου και τα δευτερόλεπτα έχουν σημασία για σένα αυτή την περίοδο. Κατά βάθος ήμουν σίγουρη για την επιτυχία του νέου προγράμματος που έθεσες σε λειτουργία άμεσα. Οι ώρες του Κοσμά, ενός εφήβου που έχασε την τρίωρη προπόνησή του, έγιναν δημιουργικές στο σπίτι, και αξιοποιήθηκε ο υποχρεωτικός “εγκλεισμός” του. Σήμερα ήταν τέτοια η συγκίνηση μόλις γύρισα σπίτι από τη δουλειά, που είπα να σου γράψω δυο λόγια. Είχες λοιπόν κι αυτή τη γλυκιά ιδέα της μαγειρικής! Το κέικ πέτυχε. Είναι το πιο νόστιμο κέικ που δοκίμασα! Είχα βέβαια την αγωνία μην βρω μια κουζίνα άθλια και τον φούρνο καμένο. Όμως, όλα ήταν άψογα. Σε ευχαριστώ για ό,τι έχεις κάνει για τα παιδιά μου. Εύχομαι να είστε καλά οικογενειακώς και να περάσουμε τη νέα παγκόσμια φουρτούνα που μας έτυχε με ελάχιστες ζημιές. ΔΥΝΑΜΗ! Η λέξη που σε αντιπροσωπεύει.       

Φρόσω Παπαγεωργίου         

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου «Ροδίων Παιδεία» για την προσπάθειά τους να φέρουν την κανονικότητα στη ζωή μας, φέρνοντας στο σπίτι μας τις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου. Περισσότερο όμως, τους ευχαριστώ για τη θέλησή τους να το κάνουν αυτό και για την αγάπη που δείχνουν για το λειτούργημά τους και για τα παιδιά μας. Είναι πολύ σημαντικό σε περιόδους κρίσης η παιδεία να είναι το εφόδιο που θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές της καθημερινότητάς μας χωρίς να ξεχνάμε το σύστημα αξιών μας, τις πνευματικές μας ανάγκες και τις προτεραιότητές μας ως άνθρωποι. Μάρτζυ Δερμιτζάκη, Βούλα Μαράντου, Ειρήνη Χατζηφούντα, Λάμπρο Κολοβέ, κυρία Ζωή, κυρία Χριστίνα και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό… Σας ευχαριστώ, γιατί είδα ξανά τη λαχτάρα και τη λάμψη στα μάτια του παιδιού μου! Μένουμε σπίτι πλέον με μεγάλη χαρά!

Κατερίνα Καμμένου

Πραγματικά υπερήφανος για την ετοιμότητα του «Ροδίων Παιδεία» και του ακόπιαστου Κυριάκου Κυριακούλη στη Ρόδο στο να μεταφέρει άμεσα όλα τα μαθήματα Ε’, ΣΤ΄ Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου στο διαδίκτυο μέσω e-learning. Εκεί που άλλοτε αναγκαίο ήταν ένα «κρυφό σχολειό», σήμερα αναγκαίο είναι ένα «ολοφανερό σχολείο». Εκεί που άλλοτε ήταν κρίσιμος ο συνωστισμός στα στενά των Θερμοπυλών, σήμερα κρίσιμος είναι ο αποσυνωστισμός στις πλατείες των ζωτικών μας χώρων. Μπορεί να μην είναι στο χέρι μας που η ροή της καθημερινότητας στην Ελλάδα θα χρειαστεί να ξαποστάσει για μια περίοδο. Στο χέρι μας όμως είναι να μείνουμε σε εγρήγορση, ώστε να «τραβήξουμε ξανά προς τη δόξα». Οι πολλαπλές κρίσεις που βιώνουμε αυτές τις ώρες, και πώς τις αντιμετωπίζει ο καθένας από το μετερίζι του (ναι, ακόμα και μέσω κοινωνικής δικτύωσης), θα αποτελέσουν ζωντανά τεκμήρια του κατά πόσο καταγόμαστε από τη γενιά του 1821.

Μάνος Χατζημαλωνάς

Περήφανος, αισιόδοξος και σίγουρος για την επιλογή μου να στείλω την επένδυση της ζωής μου (τον γιο μου) να φοιτήσει στο σχολείο σας! Θερμά συγχαρητήρια κ. Κυριακούλη σε σας αλλά και σε όλους τους συνεργάτες σας για την ετοιμότητα αλλά και για τα αποτελέσματα που θα έχει η προσπάθειά σας! Παραμένω αρωγός σας!

Στάθης Τσαγκαράτος

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κάνετε για να κρατάτε τα παιδιά μας κοντά στο πνεύμα του «σχολείου». Με χαρά ακούω από την σύζυγό μου ότι ήδη δείχνει στα παιδιά υλικό που ανεβάζετε. Ανυπομονώ κι εγώ να δουλέψουμε μαζί με τα παιδιά μου στα βιντεάκια αυτά.

Λεωνίδας Πετρουγάκης

Μπράβο, συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη και στους άξιους εκπαιδευτικούς!

Ελένη Σμαράγδη

Όταν είσαι επαγγελματίας, φαίνεται.

Αληθινή Μαραθοκαμπίτου  

Ως εκπαιδευτικός σε ένα σχολείο-πρότυπο αλλά και ως γονέας, αισθάνομαι ικανοποίηση και υπερηφάνεια για αυτή την προσπάθεια. Καλή ψηφιακή αρχή, «Ροδίων Παιδεία»!!

Σταύρος Ζαφειρίου  

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την ετοιμότητα και την οργάνωση, διότι θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα!!!

Ειρήνη Τριανταφύλλου

Στα αλήθεια δεν περίμενα τίποτα λιγότερο, ήμουν σίγουρος για την οργάνωση και την ετοιμότητα!! Θερμά συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό!!

Θανάσης-Τσαμπίκος Κλαδάκης

Είμαστε όλοι συγκινημένοι και περήφανοι που τα παιδιά μας είναι στα χέρια σας. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

Λουκία Χατζημανώλη           

Τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!!!!! Συγχαρητήρια!!!

Ρένη Βενιχάκη

Ό,τι και να πεις για τα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» είναι λίγο..!! Για άλλη μια φορά δείχνουν τον δρόμο !! Κυριάκο Κυριακούλη, σας αξίζουν συγχαρητήρια!!

Σταύρος Φλαμπουριάρης

Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια, κ. Κυριακούλη και σε όλους τους καθηγητές!!! Εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στο άξιο σχολείο σας!!! Πάντα πρωτοπόροι!!!

Χριστίνα Κατσιμπράκη         

Συγχαρητήρια!!!! Συνεχίζετε να μας εκπλήσσετε ευχάριστα και να μας υπενθυμίζετε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα γι’ αυτόν εδώ τον τόπο!!!!!

Βασίλης Παπανικόλας

Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια για τον βαθμό ετοιμότητας και εύρεσης εναλλακτικής λύσης. Better PROACTIVE than Reactive.. Μακάρι να σας μιμηθούν και άλλα σχολεία.

Στάθης Τσαγκαράτος

Μπράβο σας! Παράδειγμα προς μίμηση!

Kon Matthew

Πολλά συγχαρητήρια! Ας γίνεται παράδειγμα σε όλους και να μην χαθεί η σχολική χρονιά!!!!!

Αλέξης Κασιώτης

Συγχαρητήρια, είστε πολύ μπροστά! Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά σας!

Γιώργος Χατζηβάσιλας

Μπράβο σας, πάντα πρωτοπόροι!

Βάσω Γιακουμή-Δηλμπεράκη          

Μπράβο στη διεύθυνση του σχολείου για την αμεσότατη λύση στο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, ειδικά στα παιδιά των Πανελλαδικών. Εύγε!

Stergos Papadios       

You have a dream…Μπράβοσας!

Βαγγέλης Μιχελάκης

Σας ευχαριστούμε για το σπουδαίο σας έργο και ευχαριστούμε τον Θεό που υπάρχετε στη ζωή του Κωνσταντίνου και τη δική μας!!

Ευγενία Αντιμισιάρη

Είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκουμε στην οικογένεια του «Ροδίων Παιδεία»… Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς για το σπουδαίο έργο τους.. Σας αγαπάμε πολύ Μάρτζυ Δερμιτζάκη, Βούλα Μαράντου, Ειρήνη Χατζηφούντα, Λάμπρο Κολοβέ, κυρία Ζωή, κυρία Χριστίνα…

Νατάσα Διάκουλα

Οι μαθητές είναι τόσο καλά προετοιμασμένοι από το σχολείο μας, που σήμερα ο Χρήστος (Β’ Γυμνασίου) εξήγησε στη φοιτήτρια (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) αδερφή του το πώς λειτουργεί η πλατφόρμα που θα κάνουν πλέον μάθημα!!!!!! Μπράβο!!

Ρένα Βενιχάκη

Κυρία Βούλα (Μαράντου) μας, μας λείπεις!!! Ευχαριστούμε πολύ για όλα, είστε υπέροχοι και κάνετε καταπληκτική δουλειά.

Μαρίκα Στασινοπούλου