Στο πλαίσιο γνωριμίας με τα Δωδεκάνησα οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ δημοτικού είχαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν στον χώρο του σχολείου τους τον Chef Παντελή Βούρο και την κ. Μαρία Βάλλα, πρόεδρο της ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας».

Επιμέλεια: Ντόρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Τα παιδιά μαγείρεψαν μαζί με τον κ. Βούρο μερμιζέλι και χταποδοκεφτέδες, παραδοσιακά εδέσματα της Καλύμνου. Κατά τη διάρκεια της μαγειρικής οι μαθητές συζήτησαν με τον Chef για τις διατροφικές συνήθειες στα Δωδεκάνησα και απόλαυσαν τις συνταγές που εκτέλεσαν όλοι μαζί.

Στη συνέχεια, οι μαθητές έλυσαν πολλές απορίες τους σχετικά με τα ήθη και έθιμα της Καλύμνου, τους ιδιωματισμούς, τους χορούς και τη μουσική του νησιού. Τέλος, τα παιδιά άκουσαν μουσικές μελωδίες με τη συνοδεία βιολιού από τον κ. Βούρο και συγκέντρωσαν πληροφορίες για τα ξεχωριστά πολιτιστικά στοιχεία του νησιού της Καλύμνου.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βούρο για τη μοναδική μαγειρική εμπειρία που προσέφερε στους μαθητές της Δ΄ δημοτικού και την κ. Βάλλα για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που τους παρείχε σχετικά με το νησί της Καλύμνου.

Φωτογραφίες