Κάθε 4η Πέμπτη του Νοέμβρη στις Η.Π.Α., εορτάζεται το Thanksgiving, η Ημέρα των Ευχαριστιών. Έτσι, το γιορτάσαμε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας στις 27 & 28 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Ζωή Φιλιππίδη, Καθηγήτρια Αγγλικών

 

Ο εορτασμός ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και μάθαμε για τους Ινδιάνους (Indians) και τους Αποίκους (Pilgrims). Η γιορτή έχει συνδεθεί με το μαγείρεμα της γαλοπούλας, η οποία ως σύμβολο προστέθηκε μεταγενέστερα. Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν μια εργασία για το σπίτι, να μεταμφιέσουν μια γαλοπούλα, έτσι ώστε να «γλιτώσει» από το γιορτινό τραπέζι! Τα παιδιά έκαναν φανταστικές κατασκευές σε συνεργασία με τις οικογένειές τους!

Ακολούθησε ομαδοσυνεργατική δραστηριότητα στην τάξη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε για το ποια αγαθά είναι ευγνώμων ο καθένας μας. Κλασικές απαντήσεις, αλλά και πολύ σημαντικές, ήταν τα παιχνίδια τους, αλλά και η οικογένειά τους, οι φίλοι τους και το καθημερινό φαγητό.

Την ημέρα του Thanksgiving, τα παιδιά έφεραν διάφορα μικρογεύματα για να τα μοιραστούν με τους φίλους τους και τελέστηκε το «οικογενειακό» τραπέζι. Γέλασαν, έφαγαν και ήπιαν. Πέρασαν πολύ όμορφα, παρέα με την οικογένεια της τάξης τους.

Ήταν μια ακόμα αξέχαστη γιορτή στο μάθημα των Αγγλικών του Νηπιαγωγείου μας.

Φωτογραφίες