Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» η εκπαιδευτική διαδικασία εξελίσσεται και βελτιώνεται διαρκώς, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή επίτευξη των παιδαγωγικών – και όχι μόνο – στόχων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις που ενισχύουν και εμπλουτίζουν τη διδασκαλία. Σε πρόσφατη εκδήλωση του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου παρουσιάστηκε η έρευνα που εκπονήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», μετά την αξιοποίηση των εικονογραφημένων ιστοριών της συγγραφέως κ. Κατερίνας Σέρβη στο μάθημα της Ιστορίας της Δ΄ δημοτικού από την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Κυπριώτη.

 

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πατάκη» φιλοξένησε για πρώτη φορά στη Ρόδο τον Μήνα Εφηβείας, που απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και στόχευε στην εξοικείωσή τους με την αναγνωστική εμπειρία μέσα από ένα μεγάλο φάσμα βιβλίων.

Με αφορμή τα βιβλία της Κατερίνας Σέρβη «Στη Μάχη του Μαραθώνα», «Η Μάχη των Θερμοπυλών» και «Στη Σαλαμίνα και στις Πλαταιές» σε εικονογράφηση του Θανάση Πέτρου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, με τίτλο «Διασκευάζω την Ιστορία σε κόμικς». Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η κ. Κατερίνα Σέρβη, συγγραφέας και αρχαιολόγος και η κ. Μαριάννα Μίσιου, μέλος Ε.ΔΙ.Π., ΤΕΠΑΕΣ Παν/μίου Αιγαίου. Στην εκδήλωση συμμετεχείχε και η Θεοδώρα Κυπριώτη, εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η έρευνα που εκπονήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», μετά την αξιοποίηση των εικονογραφημένων ιστοριών της κ. Κατερίνας Σέρβη στο μάθημα της Ιστορίας της Δ΄ δημοτικού.Τα βιβλία της κ. Σέρβη παρουσιάζουν σημαντικές ιστορικές μάχες των Περσικών Πολέμων σε μορφή εικονογραφημένης ιστορίας, προσφέροντας μια διασκεδαστική διάσταση στην εκμάθηση ιστορικών γεγονότων.

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ΄ δημοτικού επεξεργάστηκαν τα βιβλία της Κατερίνας Σέρβη «Στη μάχη των Θερμοπυλών» και «Στη Σαλαμίνα και στις Πλαταιές» στο πλαίσιο της διδακτικής ενότητας των Περσικών Πολέμων. Οι μαθητές εμπλούτισαν τις ιστορικές τους γνώσεις, χρησιμοποιώντας ως πηγή μάθησης όχι μόνο το σχολικό τους εγχειρίδιο, αλλά και τα βιβλία που προαναφέρθηκαν. Στο τέλος των διδακτικών ενοτήτων, οι μαθητές συνεργάστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν τα δικά τους πρωτότυπα ιστορικά κόμικς, παραλλάσσοντας δημιουργικά την ιστορία.

Στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικών παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τη χρήση των κόμικς από τους μαθητές της Δ΄ δημοτικού. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των μαθητών σε ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν, τα κόμικς αποτέλεσαν ένα βοηθητικό και διασκεδαστικό διδακτικό εργαλείο και συνέβαλαν στη διαμόρφωση θετικών στάσεων απέναντι στο μάθημα της Ιστορίας.

Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» η εκπαιδευτική διαδικασία εξελίσσεται διαρκώς με γνώμονα την καλύτερη δυνατή επίτευξη των παιδαγωγικών – και όχι μόνο – στόχων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις που ενισχύουν και εμπλουτίζουν τη διδασκαλία.  

Φωτογραφίες