Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων Α΄ και Στ’ Δημοτικού πέρασαν μία ημέρα ξεχωριστή, γεμάτη στιγμές χαράς, στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου, Ζωή Ζαΐρη, Ροδάνθη Χριστοδούλου – Εκπαιδευτικοί

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ και ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» πραγματοποίησαν μια κοινή δράση στο πλαίσιο της «υιοθέτησης» παιδιών της Α’ Δημοτικού από μαθητές της ΣΤ’. Η μέρα των μαθητών ξεκίνησε με ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρωινό, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Best Western Plaza. Εκεί, τα μεγαλύτερα παιδιά βοήθησαν τα μικρότερα να επιλέξουν το πρωινό τους από έναν πλούσιο μπουφέ, που περιλάμβανε μοναδικά εδέσματα και γλυκίσματα. Κατόπιν, τα «πρωτάκια» απόλαυσαν το πρωινό τους, παρέα με τα «εκτάκια» τους, συζητώντας και κάνοντας αστεία. Η ζεστή φιλοξενία του προσωπικού του ξενοδοχείου, έκανε μικρούς και μεγάλους να νιώσουν πολύ όμορφα και γι’ αυτό, τους ευχαριστούμε θερμά.

Στη συνέχεια, επιστρέφοντας στον χώρο του σχολείου, οι μαθητές της Α’ και ΣΤ’ Δημοτικού απόλαυσαν την αφήγηση του βιβλίου «Πώς γράφτηκε η Άγια Νύχτα». Μέσα από την όμορφη ιστορία που άκουσαν, έμαθαν πώς δημιουργήθηκε ο χριστουγεννιάτικος ύμνος της Άγιας Νύχτας καθώς και ότι ο συγκεκριμένος ύμνος τραγουδήθηκε από τις αντιμαχόμενες πλευρές, κατά τη διάρκεια της ανακωχής στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις φωνές των ανθρώπων στη γλυκιά μελωδία του.

Η δράση συνεχίστηκε με τα «εκτάκια» να διαβάζουν στα «πρωτάκια» τους λογοτεχνικά βιβλία με χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Η σχολική μέρα ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να ανταλλάσσουν αγκαλιές κι ευχές για χαρούμενες γιορτές.

Φωτογραφίες