Τον γύρο του κόσμου σε πέντε ημέρες έκαναν οι ομάδες του Summer School την 5η εβδομάδα! Την εβδομάδα που μας πέρασε οι ομάδες μας έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για άλλους πολιτισμούς και χώρες. Προσπάθησαν να ταξιδέψουν σε αυτές, νοητά, δοκιμάζοντας γεύσεις από άλλες χώρες του κόσμου, ενώ παράλληλα κάποιες ημέρες μεταμφιέστηκαν σε Ινδιάνους, Κινέζους, Αφρικανούς!    

 

Οι «Αστερίες», οι «Γαρίδες» και οι «Χελώνες» ταξίδεψαν με το Poseidon Submarine και είδαν τον βυθό, μέσα από το υποβρύχιο παρατηρητήριο, που υπάρχει στη βάση του. Από τα παράθυρα προβολής του παρατηρητήριου, τα παιδιά είδαν διάφορα θαλάσσια είδη κι ενθουσιάστηκαν όταν εμφανίστηκε μέλος του πληρώματος ντυμένο ως δύτης, όπου τους έδειξε μία καραβίδα, τους χαιρέτησε και τάισε ψαράκια, που το ακολουθούσαν στο πέρασμά του. Παράλληλα, στη διαδρομή τα παιδιά είδαν γνωστά αξιοθέατα της Ρόδου, όπως το λιμάνι, τους μύλους, τον φάρο και τα τείχη της Παλιάς Πόλης. Η διαδρομή και η δράση αυτή τα ενθουσίασε! Επόμενη δράση αποτέλεσε ο γύρος της πόλης της Ρόδου με τοτρενάκι. Οι «Αστερίες» έκατσαν στα βαγόνια κι απόλαυσαν τη βόλτα στα πιο κεντρικά σημεία της Ρόδου, ξεκινώντας από το Ακταίον, περνώντας από τα τείχη της Μεσαιωνικής πόλης, το ναό του Απόλλωνα, το Αρχαίο Στάδιο κι επιστρέφοντας και πάλι στο κέντρο της πόλης.       

Τα «Χταπόδια» του Summer School επισκέφθηκαν το εστιατόριο PanchoMexican στο Φαληράκι και ενθουσιάστηκαν από τη μεξικάνικη μαγειρική. Τα παιδιά είδαν με και δοκίμασαν κάποιες βασικές συνταγές της μεξικάνικης κουζίνας από τον σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου, κ. Κυριάκο, και στο τέλος απήλαυσαν μία λαχταριστή τορτίγια με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα, αφού πρώτα κεράστηκαν από μία δροσερή λεμονάδα. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους και το προσωπικό του εστιατορίου για την υπέροχο αυτό γευστικό ταξίδι και τη ζεστή φιλοξενία τους!

Οι μεγάλες ομάδες επισκέφτηκαν το θαλάσσιο πάρκο αναψυχής TSABIKOS WATERSPORTS, το οποίο δραστηριοποιείται από το 1990 στη Ρόδο. Βρίσκεται στην παραλία Τσαμπίκα από το 2009. Eίχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας παίζοντας στο κατάλληλα διαμορφωμένο θαλάσσιο χώρο με μεγάλη ασφάλεια παιχνίδια και αθλήματα.

Είμαστε έτοιμοι για την τελευταία εβδομάδα της πρώτης περιόδου και το πρώτο μεγάλο πάρτι!

Φωτογραφίες