Την τελευταία εκπαιδευτική τους εξόρμηση λίγο πριν τις εξετάσεις πραγματοποίησαν μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο κέντρο της Ρόδου.

Επιμέλεια: Ελένη Γιακουμάκη, Θεολόγος

 

Εκεί, τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής της Τράπεζας κ. Φώτιος Βλάχος, ο οποίος αρχικά τους ξενάγησε στον χώρο και στη συνέχεια τους εξήγησε τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας.

Έπειτα, οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους, ανέπτυξαν διάλογο με τους υπάλληλους οι οποίοι απάντησαν στα ποικίλα ερωτήματά τους και φυσικά έμαθαν πώς να διακρίνουν ένα πλαστό από ένα γνήσιο χαρτονόμισμα.

Τέλος, δόθηκαν στα παιδιά ενημερωτικά έντυπα και αναμνηστικά από την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και μια ηλεκτρονική διεύθυνση, η οποία παραπέμπει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα πλατφόρμα με διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, όπως τα TOP FLOOR, €CONOMIA και Inflation Island, με θέμα τις δραστηριότητες της κεντρικής τράπεζας και την οικονομία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή κ. Φώτιο Βλάχο καθώς και όλους τους υπαλλήλους της Τράπεζας Ελλάδος Ρόδου, για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία που μας παρείχαν.

Φωτογραφία