Η μαθήτρια της περσινής Ε’ Δημοτικού, Ιωάννα-Μαρία Παπαθεοδωράκη, απέσπασε το 1ο βραβείο καθώς και οι μαθήτριες της περσινής Στ’ Δημοτικού Έλσα Παντελίδη και Βασιλική Βασιλειάδη απέσπασαν το 3ο βραβείο,  στον 3ο Διαγωνισμό Παραγωγής Γραπτού Λόγου, ο οποίος διενεργήθηκε τον Μάιο του 2018, ανάμεσα σε μαθήτριες και μαθητές της Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου Δωδεκανήσου.

 

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019 στα γραφεία του Ιδρύματος Υποτροφιών «Εμμανουήλ και Μαίρης ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» σε κλίμα ενθουσιασμού αλλά και συγκίνησης, καθότι η φετινή απονομή των βραβείων ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Δωδεκανήσου, Χαράς Κοσεγιάν.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν οι μαθήτριες και οι μαθητές να αναγνωρίσουν τη διαχρονική ισχύ και προσφορά της μελέτης βιβλίων στην ανθρώπινη σκέψη και να διατυπώσουν  τις απόψεις τους σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ωθούμαστε να διαβάζουμε ένα λογοτεχνικό βιβλίο, τη χρησιμότητά τους στην καλλιέργεια του πνεύματός μας καθώς και το γεγονός ότι η λογοτεχνία μπορεί να αλλάζει τη ζωή και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Η αφορμή για το παραπάνω θέμα του διαγωνισμού γραπτού λόγου ήταν η φράση του Ρωμαίου φιλόσοφου Κικέρωνα: «Αν έχεις έναν κήπο και μία βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».

Η διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά την Ιωάννα-Μαρία Παπαθεοδωράκη, τη Βασιλική Βασιλειάδη και την Έλσα Παντελίδη για τη σημαντική τους διάκριση.

Φωτογραφίες