Η Ειρήνη Σπανού, απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων μας και αθλήτρια του Ιππικού Ομίλου Ελλάδος, συνεχίζει να διακρίνεται. Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ομαδικό Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2016 στη Ρουμανία, αναδείχθηκε πριν λίγες μέρες πανελληνιονίκης Εφήβων 2018.

 

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ», η Ειρήνη μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της αλλά και τους επόμενους στόχους της. Μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία της σκληρής προσπάθειας στη σταδιακή επίτευξη των στόχων, σε συνδυασμό με τη στήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος και την ισορροπία μεταξύ αθλητισμού-σχολείου.

Συγκεκριμένα, η Ειρήνη μίλησε για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με την ιππασία από μικρή ηλικία. Η στήριξη της οικογένειάς της τη βοήθησε να έχει ισορροπία στην καθημερινότητά της και κυρίως στον συνδυασμό πρωταθλητισμού-σχολικών επιδόσεων. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της ψυχικής δύναμης που απαιτείται, ώστε να γίνει σωστή διαχείριση τόσο των νικών, όσο και των ηττών.

Παράλληλα, η νεαρή πρωταθλήτρια επεσήμανε πως ο χρόνος της έπρεπε να είναι δημιουργικός, ώστε να μπορέσει να πετύχει την επίτευξη των στόχων της και έθεσε ήδη τους επόμενους, οι οποίοι είναι το πρωτάθλημα Ελλάδος και οι Βαλκανικοί Αγώνες στην επόμενη κατηγορία των Νέων Ιππέων, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2019.

Από τη συνέντευξή της δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η συγκίνηση στο άκουσμα του εθνικού ύμνου, έχοντας τυλιγμένη την ελληνική σημασία, όταν κατέκτησε με την ομάδα της την πρώτη θέση στο Ομαδικό Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2016 στη Ρουμανία.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ειρήνης Σπανού στον παρακάτω σύνδεσμο της ιστοσελίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ»:

https://www.rodiaki.gr/article/405758/h-roditissa-amazona-poy-einai-panellhnionikhs-efhbwn-2018?fbclid=IwAR2lTPOUBgqF9PSjG1TDbhm-qkYyMph-ROY4nMB4yQdRWozmujKFeEYm9A0#.XCCbMOstBqE.facebook

 

Φωτογραφίες (Πηγή: Εφημερίδα «Η ΡΟΔΙΑΚΗ»)