Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών για το σχολικό έτος 2017-2018 με την επωνυμία «Ευκλείδης», ο οποίος είναι ο δεύτερος κατά σειρά διαγωνισμός μετά τον «Θαλή» και αφορά σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Στο φετινό διαγωνισμό διακρίθηκαν δύο μαθητές των  Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Πιο συγκεκριμένα, από την Β΄ τάξη του Λυκείου διακρίθηκε ο Νικόλαος-Άγγελος Σκουμιός και από τη Β΄ τάξη του Γυμνασίου ο Γεώργιος-Τσαμπίκος Κοντός.

Τα θέματα αυτού του διαγωνισμού είναι αυξημένης δυσκολίας και ένα μικρό ποσοστό των μαθητών διακρίνονται και μπορούν να συμμετέχουν στον επόμενο διαγωνισμό, την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης».

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι παραπάνω μαθητές διακρίνονται σε Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς.

Ο Νικόλαος-Άγγελος Σκουμιός είχε διακριθεί όλα τα προηγούμενα έτη των σπουδών του στους πανελλήνιους διαγωνισμούς τόσο των Μαθηματικών όσο και της Φυσικής. Στις ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις του συμπεριλαμβάνεται και η βράβευσή του με χάλκινο μετάλλιο στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» του σχολικού έτους 2015-2016. Επίσης, κατέλαβε 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής του σχολικού έτους 2016-2017 και ήταν ανάμεσα στους τρεις πρώτους μαθητές σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο  Γεώργιος-Τσαμπίκος Κοντός έχει διακριθεί ως μαθητής του Δημοτικού τόσο στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαθηματικών της Ε.Μ.Ε. όσο και στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής. Μάλιστα, στους διαγωνισμούς μαθηματικών «Εύδημος» και «Ίππαρχος» που διοργάνωσε το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ε.Μ.Ε. το σχολικό έτος 2015-2016 για την Α΄ τάξη του Γυμνασίου, κατέκτησε 2ο βραβείο, ενώ ήταν μαθητής της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου. Επίσης, ως μαθητής της Α΄ τάξης του Γυμνασίου απέσπασε 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής του σχολικού έτους 2016-2017 και ήταν ανάμεσα στους πενήντα πρώτους μαθητές σε πανελλήνιο επίπεδο.

Οι δύο παραπάνω μαθητές θα συμμετέχουν στη τρίτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού της Ε.Μ.Ε. με την επωνυμία Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» που θα γίνει το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τους δύο μαθητές για τις σημαντικές διακρίσεις τους και τους εύχεται πάντα επιτυχίες. Επίσης, συγχαίρει θερμά και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαθηματικών.