Στην Πράγα πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδρομή της Β’ Λυκείου, το διάστημα 13-18 Νοεμβρίου 2017.

Επιμέλεια-Συνοδοί: Ειρήνη Παπακωσταντίνου, Οικονομολόγος

                                       Μάνος Δεληγιαννάκης, Φιλόλογος

                                       Έλενα Παναγιωτακοπούλου, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας-Μεταφράστρια

 

 

Με θετική διάθεση και άφθονο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη εκδρομή της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας. Ο φετινός προορισμός ήταν η όμορφη Πράγα.

Με τη φράση Vítejte v Praze (καλωσορίσατε στην Πράγα) μας υποδέχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην τσεχική πρωτεύουσα, όπου είχαμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη στην «Πλατεία της παλιάς αρκούδας».

Η επόμενη μέρα περιελάμβανε εκδρομή στην παλιά πόλη της  Δρέσδης, στη Γερμανία, όπου επισκεφθήκαμε το Παλάτι, την Όπερα και την Ακαδημία.

Την Τετάρτη κάναμε βαρκάδα στον ποταμό Μολδάβα και στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στην παλιά πόλη, ενώ το βράδυ παρακολουθήσαμε την παράσταση «Wow» του Μαύρου Θεάτρου.

Το πρωί της Πέμπτης επισκεφθήκαμε το γραφικό Κάρλοβι Βάρι, γνωστό για τα ιαματικά λουτρά του, όπου γευτήκαμε την τοπική σπεσιαλιτέ αγριογούρουνου (επιλέγοντάς το από ελληνικό μενού μάλιστα!), ενώ το βράδυ δειπνήσαμε στο Hard Rock Cafe.

Την Παρασκευή περιηγηθήκαμε στην Καστρούπολη της Πράγας και το βράδυ κάναμε την τελευταία μας βόλτα στη στολισμένη πόλη.

Το διάστημα 28/11-3/12/2017 θα πραγματοποιηθεί το ίδιο πρόγραμμα της εκδρομής από τη Γ’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Ήταν μια όμορφη εκδρομή που την απολαύσαμε ιδιαιτέρως, αφού θαυμάσαμε γραφικά τοπία και γνωρίσαμε έναν διαφορετικό πολιτισμό.