Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η Β’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφτηκε το Μουσείο του Λούβρου με τη βοήθεια της τεχνολογίας!

Της Γιούλας Ρούσσου, Καθηγήτριας της Γαλλικής Γλώσσας 

 

Στο μάθημα των Γαλλικών, με τη Β’ Γυμνασίου αξιοποιήσαμε τον εξοπλισμό του σχολείου μας, μεταφερθήκαμε στην αίθουσα πληροφορικής και επισκεφτήκαμε το Μουσείο του Λούβρου με τη βοήθεια της τεχνολογίας, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου).

Η ιστοσελίδα του μουσείου (http://www.louvre.fr/) δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα μιας εικονικής περιήγησης στο σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας μουσείο και οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τα εκθέματα, τις αίθουσες και την αρχιτεκτονική.

Την ίδια μέρα, με αφορμή την Ημέρα Ευρωπαϊκής Ένωσης (9 Μαΐου) περιηγηθήκαμε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (http://europa.eu/kids-corner/index_el.htm) και οι μαθητές διάβασαν για θέματα που τους ενδιαφέρουν, έπαιξαν παιχνίδια γνώσεων για την Ε.Ε., συνειδητοποιώντας τόσο εύκολα και ευχάριστα πως μπορούν να είναι ενημερωμένοι ως ενεργοί πολίτες.