Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Α1 τμήματος του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», σε ώρες της «Ζώνης Ευέλικτων Δράσεων», σχεδίασαν και υλοποίησαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών για τους πρόσφυγες που διαμένουν στη Ρόδο και την Τήλο καθώς και για τους συμπολίτες μας που γευματίζουν στο συσσίτιο του Δήμου Ρόδου, που καταφεύγουν σε ξενώνα στον Αρχάγγελο και που φροντίζονται σε κέντρο στα Κοσκινού.

Της Μάρας Κάκκαρη, Φιλολόγου 

 

Με τη θέρμη της καρδιάς τους, όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές, έχοντας εμπεδώσει τη σημαντικότητα του εθελοντισμού και τη σπουδαιότητα της φιλανθρωπίας, επιβεβαίωσαν τη δύναμη της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Συγκέντρωσαν τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, φάρμακα, σχολικά είδη και παιχνίδια για τους ξεριζωμένους αλλά και τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας που μάχονται για τη ζωή τους και παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, λοιπόν, με πράξεις αγάπης αποφάσισαν να θρυμματίσουν την ντροπή της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας και να ενδυναμώσουν την πίστη στη συλλογική συνείδηση και την κοινωνική συνοχή. Μάλιστα, στην εν λόγω δράση ενέπλεξαν όλη τη μαθητική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων, που ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία. Ακόμη, ανέλαβαν τόσο την ταξινόμηση όσο και τον εγκιβωτισμό των συλλεχθέντων ειδών με πρόδηλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, υποστηρίζοντας ουσιαστικά το έργο του Δήμου Ρόδου και Δήμου Τήλου.