Ολοκληρώθηκε για φέτος -σε ένα κλίμα χαράς, γέλιου και συγκίνησης- το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής και Ανάγνωσης των Εκπαιδευτικών Κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις», για παιδιά και εφήβους.

Επιμέλεια – Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Χάρις ΚόντουΦιλόλογος*

 

Το Εργαστήριο είχε τίτλο «Μικροί Λογοτέχνες», ξεκίνησε από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς και παρουσίασε τις  λογοτεχνικές του σελίδες … Σελίδες των παιδιών, το Σάββατο στις 24 Ιουνίου του 2017.

Στόχος του Εργαστηρίου μας ήταν και είναι η ελεύθερη επαφή των παιδιών με τον χώρο της Λογοτεχνίας. Ανοίξαμε ένα μονοπάτι δημιουργικής πρόσληψης και βαδίσαμε χέρι με χέρι και καρδιά με καρδιά στη φωτεινή αύρα των συναισθημάτων.

Η δημιουργική πρόσληψη του «μύθου» και της ιστορίας των μυθιστορηματικών ηρώων, η επαφή με την γλώσσα και τις αφηγηματικές φόρμες καθώς και η επαφή με τα συναισθήματα τόσο των ηρώων όσο και των ίδιων των παιδιών με τον εαυτό τους, οδήγησαν στην παραγωγή έξοχων και αυθεντικών κειμένων παιδικής ωριμότητας και φαντασίας…

Στο Εργαστήριο συμμετείχαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» αλλά και άλλων σχολείων της Ρόδου,  γεγονός που βοήθησε στην πολυπρισματική διάδραση μεταξύ των μελών του Εργαστηρίου, καθώς κάθε μαθητής/-τρια προερχόταν από διαφορετική μαθητική κυψέλη, με τις δικές του/της προσλαμβάνουσες και γνώσεις.

Σας ευχαριστώ, παιδιά, για την αλήθεια της ψυχής σας και για την αθωότητα στο βλέμμα σας! Ακόμα και όταν παραμονεύατε με «ζαβολίτσες παιδικές» … χαράζατε το δικό σας μονοπάτι!

Μικροί μου Λογοτέχνες, 

Συγχαρητήρια και καλό λογοτεχνικό καλοκαίρι!

*H Χάρις Κόντου είναι φιλόλογος. Έχει ειδίκευση στη Νέα Ελληνική Λογοτεχνία, περαιτέρω εξειδίκευση στην Παιδική Λογοτεχνία & στο Παραμύθι και είναι υποψήφια Διδάκτωρ Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Φωτογραφίες