Ολοκληρώθηκε η 1η χρονιά λειτουργίας του Math Club και τα παιδιά του εργαστηρίου παρουσίασαν στους γονείς τους, σε ένα κλίμα φιλικό, μερικές από τις δραστηριότητες που είχαν πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της χρονιάς.

Επιμέλεια – Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Φωτεινή Βεργούλλη & Αργύρης Γαμβρέλλης, Μαθηματικοί

 

Αυτή η φιλική ατμόσφαιρα υπήρχε σε κάθε συνάντησή μας με τα παιδιά, γιατί ένας από τους σκοπούς του Math Club ήταν να συνδυάσουμε τη χαρά και τη μάθηση. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι ούτε σύνηθες ούτε αυτονόητο στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ειδικά όταν εισάγονται τα μαθηματικά. Τα μαθηματικά προκαλούν σε αρκετά παιδιά είτε ένα μεγάλο φόβο είτε είναι μια μηχανιστική διαδικασία μακριά από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Φέτος λοιπόν, στο Math Club επιχειρήσαμε να συνδυάσουμε τη χαρά, τα μαθηματικά και τη δημιουργικότητα. Τα παιδιά συνάντησαν μαθηματικά και πολλές φορές προχωρημένα μαθηματικά, τα οποία ήταν «κρυμμένα» πίσω από τις δραστηριότητές τους, αναπτύσσοντάς τους ποικίλες δεξιότητες. Μέσα από παιχνίδια, δραστηριότητες και κατασκευές τα παιδιά καλλιεργούν την αλγοριθμική, την αναλυτική, την αφαιρετική, τη συνθετική και τη στρατηγική σκέψη και ασφαλώς τη φιλομάθεια.

Το Math Club θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική χρονιά με τον ίδιο ενθουσιασμό, αξιοποιώντας και την πολύτιμη εμπειρία της πρώτης χρονιάς.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο. Καλό καλοκαίρι!

 

Φωτογραφίες